Loading

Universitatea Craiova a avut un final extrem de slab de an, cu 7 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1.

Lyes Houri va fi transferat definitiv de Universitatea Craiova

Clubul pregătește strategia pentru 2022 și a stabilit deja primele mișcări pe care le va face. Reunirea este programată pe 3 ianuarie, când Laurențiu Reghecampf i-ar putea avea din nou la dispoziție pe 4 dintre jucătorii care au fost accidentați în ultima vreme.

Lyes Houri, Alex Mateiu și Antoine Conte au șanse mari să fie recuperați până la startul pregătirilor, scrie GSP.ro. De asemenea, Valerică Găman ar putea fi apt la finalul lunii ianuarie, astfel că Laurențiu Reghecampf îl va avea la dispoziție și pe cel mai bun apărător al oltenilor în 2021.

Mai mult de atât, mijlocașul francez Lyes Houri (25 de ani) va fi transferat definitiv de Universitatea Craiova în această iarnă. Gruparea din Bănie a decis să-i activeze clauza și să-l cumpere definitiv de la MOL Fehervar.

Împrumutul i-a costat pe olteni 100.000 de euro, iar transferul definitiv va mai însemna încă 600.000 de euro în contul formației maghiare. Lyes Houri are un salariu de 14.000 de euro pe lună. Din sezonul viitor, mijlocașul francez va fi remunerat cu 15.000 de euro pe lună.

Universitatea Craiova, 7 meciuri fără victorie. Sorin Cârțu: “Trebuie îmbunătățit lotul”

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, a anunțat că pauza de iarnă a venit într-un moment potrivit pentru echipă, care are șapte meciuri consecutive fără victorie în Liga 1.

Cârțu i-a cerut antrenorului Laurențiu Reghecampf să facă o analiză amănunțită, fiind necesară îmbunătățirea lotului de jucători. În ciuda parcursului sub așteptări, Reghecampf va rămâne la Craiova până la finalul sezonului.

“La fotbal nu sunt numai momente pozitive, dar trebuie să înveți din cele negative și să treci mai departe. Este un loc pe care nu ne așteptam să-l avem la sfârșitul anului. Nu suntem mulțumiți, dar nici nu intrăm în panică. Mergem cu antrenorul în continuare, va duce până la sfârșit campionatul. Trebuie să vină rezultatele cu care să recuperăm din terenul pierdut. Nu suntem de acord cu situația aceasta, dar trebuie s-o analizăm și să acționăm în consecință.

Antrenorul va avea acum perioada de pregătire și cu siguranță vor apărea rezultatele care să ne facă să recuperăm. Este aiurea dacă mai vorbim de campionat, nu te mai crede nimeni, deși era principalul obiectiv. O echipă care își propune titlul trebuie să aibă puține înfrângeri, noi nu știu dacă avem o medie de 1,5 puncte pe meci.

Pauza e binevenită pentru că ne scoate din ritmul ăsta negativ. Trebuie îmbunătățit lotul, plus o analiză fără sentimentalisme. Să pună pe hârtie ce nu i-a convenit și cu ce ar putea să acopere ceea ce vrea să realizeze. De unii te desparți, vin alții, e nevoie de o reîmprospătare. Nimeni nu poate schimba 10 jucători, gândiți-vă că este o perioadă de pregătire de doar două săptămâni. Omogenizarea nu se poate obține în două săptămâni”, a spus Sorin Cârțu la Pro X.

Sursa: https://m.digisport.ro/fotbal/liga-1/lyes-houri-prima-mutare-facuta-de-universitatea-craiova-in-perioada-de-mercato-1439895

By GetNews