Loading

A fost decoperită o nouă variantă a coronavirusului în Anglia! Prin ce se diferențiază Omicron XE de COVID-19 și ce simptome ai dacă te confrunți cu această tulpină. În comparație cu varianta normală, cea nouă este rezultată în urma unui amestec între BA.1. și BA.2. și mai contagioasă cu 10%.

  • Care este diferența dintre Omicron XE și coronavirus
  • Noua variantă a fost decoperită în Anglia

Restricțiile au fost ridicate în țara noastră, iar oamenii nu mai poartă mască și nu se mai tem la fel de mult de virus. Cu toate astea, COVID-19 încă există și este la fel de gravă situația, mai ales pentru că acum a fost descoperită o nouă variantă, Omicron XE. Prin ce se diferențiază de coronavirus, dar și ce simptome are.

Prin ce se diferențiază varianta Omicron XE de coronavirus

Trebuie să acordăm atenție simptomelor tipice COVID-19, cum ar fi dureri în gât, febră, tuse, răceală, dureri corporale, pierderea gustului și mirosului și oboseală. Varianta XE este recombinantă cu Omicron, deci și semnele sunt similare în cazul celor două tulpini ale virusului.

Simtomele sunt asemănătoare, dar diferența dintre cele două este că în cazul variantei Omicron XE, posibilitatea de infectare cu virusul este de 10 ori mai mare decât în cazul tulpinei simple.

Noua variantă COVID-19 a fost descoperită în Anglia

Varianta Omicron XE a fost descoperită de medicii din Anglia, după ce 637 de pacienți s-au infectat cu virusul. Specialiștii susțin că această tulpină este un amestec din tulpina omicron BA.1 cu BA.2, care este foarte răspândită în Marea Britanie.

„Acest recombinant special, subvarianta XE, a arătat o rată de creștere variabilă și nu putem confirma încă dacă are un avantaj real de creștere. Până în prezent nu există suficiente dovezi pentru a trage concluzii cu privire la transmisibilitate, gravitate sau eficiența vaccinului”, a mărturist profesorul Susan Hopkins.

Sursa: spynews.ro

By GetNews