Loading

Un protest are loc, marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Traficul este restricționat pe Bd. Libertății și pe Bd. Națiunile Unite. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni.

UPDATE 11:00: Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că certificatul verde este o necesitate pentru a controla răspândirea virusului, iar astfel de evenimente la care participă oameni care nu cred în existența virusului și nu respectă măsurile de protecție „devin focare de răspândire”.

 „Parlamentul e suveran și va decide cum va fi adoptată legislația”, dar că este nevoie de măsuri, mai ales în contextul răspândirii variantei Omicron, „Noi nu putem să zicem: lăsăți că va fi bine: Nu merge așa, trebuie anumite măsuri, ca să păstrezi un echilibru între măsurile sanitare și impactul economic, care trebuie să fie cât mai mic posibil”, a spus Arafat.

George Simion a declarat într-o intervenţie live pe Facebook că sunt aşteptaţi zeci de mii de români, din toată ţara, la acest protest şi că mulţi se află pe drum. Protestul a fost anunţat pentru ora 9.00 însă mulţimea s-a adunat încă de la ora 8.00 în faţa Parlamentului. 

Protestatarii strigă ”Libertate”, ”Venim peste voi” ”Jos criminalii” şi poartă steaguri, cerând ca certificatul verde să nu fie introdus. 

Mesajul lui George Simion

Copreşedintele AUR spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul ”Libertate fără certificate”. ”Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a arătat el. 

”Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a mai afirmat George Simion. 

Traficul rutier, restricționat pe bulevardul Națiunile Unite 

Ca urmare a desfășurării unei manifestații publice, Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot.

Brigada Rutieră le solicită șoferilor să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri.

De asemenea, pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric.

sursa: https://observatornews.ro/eveniment/protest-la-palatul-parlamentului-sustinut-de-aur-zeci-de-persoane-cer-ca-certificatul-verde-sa-nu-fie-introdus-451139.html

By GetNews