Loading

Vladimir Putin a semnat un nou decret prin care le este itnerzis accesul în rusia tuturor cetățenilor din țările considerate neprietenoase. Aceste restricții vin în urma tuturor sancțiunilor primite de ruși în ultimele luni.

Când intră în vigoare decretul și cine sunt, de fapt, cei vizați

Vladimir Putin a semnat decretul care intră în vigoare chiar de astăzi, 4 aprilie 2022. Acesta suspendă regimul simplificat de eliberare a vizelor al Rusiei cu unele țări ale Uniunii Europene, precum și cu Norvegia, Elveția, Danemarca și Islanda.

Odată cu această restricție importantă, Putin a ordonat și introducerea unor restricții personale pentru „cetățenii străini și apatrizii care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a cetățenilor săi sau a entităților sale juridice”. Ministerul rus de externe trebuie să se ocupe de punerea în aplicare a acestor restricții de ultim moment.

Printre statele care au fost considerate a fi neprietenoase cu Rusia se numără Statele Unite, Canada, Marea Britanie, statele UE și în mod evident Ucraina.

Vladimir Putin a luat decizia radicală după ce asupra Rusiei au fost impuse mai multe sancțiuni în ultimele luni. Atât Europa cât și Statele Unite ale Americii au introdus sancțiuni dure pentru ruși, în urma invaziei din Ucraina.

Moscova a introdus măsuri de ultim moment care îi vizează pe cei mai mulți diplomații europeni. Aceștia nu au voie să intre pe teritoriul Federației Ruse cel puțin în următoarea perioadă. Pe lângă aceștia, vizate de restricții sunt și anumtie personalități publice dar și mulți jurnaliști care “au susţinut sancţiunile ilegale împotriva Rusiei, au incitat la rusofobie sau au încălcat drepturile şi libertăţile populaţiei rusofone”, a adăugat ministerul rus de externe.

„Restricţiile se aplică celor mai înalţi lideri ai Uniunii Europene, inclusiv unui anumit număr de comisari europeni şi de şefi ai organismelor militare europene, precum şi marii majorităţi a deputaţilor Parlamentului European, care promovează politici antiruseşti”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

sursa : parohia.eu

By GetNews