Loading

Poți să rămâi fără permis de conducere foarte ușor, de acum, dacă această propunere legislativă se aprobă. Dacă vrei să nu rămâi pieton, trebuie să știi în ce constă noua lege pentru șoferi.

Așadar, dacă nu îți achiți amenzile rutiere în termen de 60 de zile de la emiterea lor, ar putea să ți se suspende permisul de conducere. Acest lucru se va întâmpla doar dacă o propunere legislativă înregistrată recent la Senat va ajunge să devină lege. Această măsurp este menită să îi oblige pe șoferi să își achite datoriile și să crească încasările de amenzi la bugetele autorităților locale.

Prin această propunere legislativă se urmărește introducerea mențiunii că suspendarea permisului va fi posibilă până la achitarea amenzii, dacă aceasta nu a fost platită în termen de 60 de zile de la sancționare, conform Avocatnet.ro. Acest lucru înseamnă că șoferii care sunt amendați vor avea la dispoziție 60 de zile pentru a plăti amenda rutieră. Dacă însă depășesc acest termen, chiar și cu o zi, li se va suspenda permisul. Această suspendare va fi în vigoare până în momentul în care vor achita datoria avută.

Noua lege pentru șoferi

Pe lângă numeroasele accidente rutiere ce au loc în țara noastră, o altă problemă o reprezintă și nivelul scăzut de achitare a amenzilor rutiere de către șoferi, spun inițiatorii proiectului de lege. Acest lucru aduce, evident, mai puțini bani în bugetele autorităților locale, iar legea propusă vine să schimbe acest aspect.

E important de reținut că propunerea legislativă nu e încă în vigoare. Aceasta trebuie să treacă de votul Parlamentului, să fie promulgată de președintele țării și să fie publicată în Monitorul Oficial.

Dar s-au schimbat și amenzile. Codul Rutier este legea fundamentală care vizează activitatea șoferilor în trafic și tocmai a beneficiat de modificări semnificative. Autoritățile implementează un nou sistem de amenzi și ar fi bine să înțelegi un pic particularitățile schimbate. Codul Rutier 2022 vizează toți șoferii din România. Cel mai important detaliu pe care ar trebui să-l ai în vedere este un nou sistem de amenzi destinat șoferilor care încalcă regulile de circulație. Mai multe detalii găsești aici.

Sursa: playtech.ro

By GetNews