Loading

Peste zece ore de aşteptare, în câmp, fără grupuri sanitare. E realitatea românilor nevaccinaţi care se întorc acasă de sărbători. 80% dintre cei 25.000 de oameni care au ajuns în vama Nădlac 2 sunt în această situaţie. Pentru vaccinaţi şi femei însărcinate s-a deschis o arteră specială, unde controlul nu durează mai mult de jumătate de minut.

La Vama Nădlac 2 a fost din nou haos. Mii de români au luptat cu frigul, oboseala şi controlul epidemiologic. Intrarea în ţară continuă să fie coşmarul românilor, înainte de sărbători.

Bărbat: Zece ore! Da. De zece ore, ruşine, să le fie ruşine!

Bărbat: Fără toaletă, fără apă, fără mâncare, aşa îşi primeşte România cetăţenii acasă de Sărbători.

Bărbat: Am 12 ore de când stau. Nimeni n-a venit să te intrebe, bă, prostule, ai mâncat, ai băut apă? 

În încercarea de a mai fluidiza traficul, autorităţile au deschis o bandă de circulaţie doar pentru vaccinaţi.

Horea Timiș, director DSP Arad: Este o bandă unde dacă se prezintă documentele care atestă vaccinarea persoanelor, ei nu mai trebuie să mai stea coadă şi la punctul de triaj epidemiologic.

Nevaccinaţii trebuie să treacă de triajul epidemiologic

Horea Timiș, director DSP Arad: Oamenii vin obosiţi, epuizaţi şi îşi revarsă năduful pe angajaţii DSP, dar avem tot sprijinul jandarmilor.

În ultimele 24 de ore, cel mai aglomerat punct de trecere a fost Nădlac 2.

Dincă Andrei Alexandru, Poliţia de Frontieră Arad: Au intrat în ţară aproximativ 25.000 de persoane. În prezent se lucrează pe nouă artere şi şase staţii mobile, având 15 fluxuri pe sensul de intrare în ţară. 

Aproape 170.000 de persoane au trecut în 24 de ore prin toate punctele de trecere a frontierei. De mâine, românii care intră în ţară scapă de triajul epidemiologic, pentru că vor completa online formularele de călătorie. Angajaţii DSP vor rămâne totuşi în vămi.

Sursa: https://observatornews.ro/eveniment/romani-pusi-sa-astepte-10-ore-pe-camp-fara-toalete-la-vama-nadlac-2-nimeni-na-venit-sa-te-intrebe-ba-prostule-ai-mancat-ai-baut-apa-450908.html

By GetNews