Loading

Moscova va răspunde fiecărui act „neprietenos“ împotriva Rusiei, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pentru postul de radio Sputnik, potrivit agenției TASS, comentând expulzările în masă a diplomaților ruși din țările occidentale. România este și ea inclusă în avertismentul emis de Kremlin. Mai multe detalii, în continuare.

Rusia avertizează: „Moscova va răspunde fiecărui act neprietenos împotriva țării“

Rusia va răspunde în consecință la fiecare acțiune „neprietenoasă“ împotriva Moscovei, a avertizat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, comentând expulzările în masă a diplomaților ruși din țările occidentale. Țara noastră este și ea inclusă.

„Vom răspunde în consecință fiecărui act neprietenos de acest gen“, a declarat diplomatul rus, potrivit agenției TASS.

Zakharova a precizat că fiecare act „neprietenos“ va primi „cel mai eficient“ răspuns din partea Moscovei, în funcție de situație. Diplomatul a mai transmis că nu este întotdeauna posibil un răspuns de tip „tit-for-tat“ (acțiunea de a „te răzbuna“ imediat – n.red.), întrucât un număr de țări au în Rusia „fie o organizație diferită a serviciilor diplomatice, fie o altă reprezentare în țări“.

În ultimele zile, mai multe țări, printre care și România, au anunțat expulzarea diplomaților rusi. Deciziile au venit pe fondul indignării internaționale din cauza crimelor din orașul Bucha. Vorbim despre un număr de peste 120 de diplomați ruși expulzați.

România a expulzat 10 diplomați ruși

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a declarat, ieri, 5 aprilie, că 10 diplomaţi ruşi au fost declaraţi personae non gratae pe teritoriul României, având în vedere că activităţile şi acţiunile acestora contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei, arată sursa citată.

sursa: playtech.ro

By GetNews