Loading

Roșii provenind din import, din Turcia, au fost depistate cu cu reziduuri de pesticide în cantități mari. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță pe pagina proprie că urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorotalonil, Chlorpirifos) s-a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a roșiilor provenite din Turcia, care au fost comercializate în intervalul 17 decembrie – 4 ianuarie din lotul 60-19 .

”Sc. Fidan Fruct Expert Srl a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la oameni a roșiilor vândute în diverse magazine”, anunță ANSVSA, care precizează că tomatele depășeau cantitatea admisă de reziduuri de pesticide: Clorotalonil, Chlorpirifos.

Consumatorii sunt sfătuiți să nu consume roșiile din Turcia 

Conform ANSVSA se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris (Lot: 60-19 n.r), comercializate în perioada 17.12.2021 – 04.01.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi la punctul  de lucru al firmei FIDAN FRUCT EXPERT SRL din Afumati , Sos. Linia de Centura Dreapta, Nr 92, Complex SU Market, Stand A21, Județ Ilfov.

Lista magazinelor unde s-au vândut roșii ce depășeau cantitatea admisă de reziduuri de pesticide

sursa: https://10tv.ro/2022/01/23/rosii-din-turcia-depistate-cu-nivel-ridicat-de-pesticide/

By GetNews