Loading

Este ziua 28 a războiului din Ucraina, iar conflictul pare departe de final. În timp ce unii speră că trupele trimise de Vladimir Putin ar putea rămâne fără resurse, liderul de la Kiev a făcut un anunț tulburător în timpul discursului ținut în fața Parlamentului Japoniei. Potrivit acestuia, Rusia ar pregăti atacuri folosind arme chimice precum gazul sarin, la fel în ca în Siria, o substanță toxică folosită și în timpul unui atac terorist ce a luat 14 vieți în metroul din Tokyo.

„Rusia pregătește atacuri folosind arme chimice precum gazul sarin”

Miercuri, în ziua 28 a războiului din Ucraina, președintele Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului Japoniei. Liderul de la Kiev a dezvăluit că a primit o serie de rapoarte ce arată că armata Rusiei ar pregăti atacuri chimice, folosind gazul sarin, pe teritoriul țării.

Potrivit CDC, sarinul este un agent nervos produs de om ce a fost dezvoltat inițial ca pesticid. Substanța este cunoscută în Japonia, fiind folosită ca armă, în martie 1995, când membrii unui cult au folosit gaz sarin în metrou, la Tokyo, ucigând 14 oameni şi rănind alte câteva mii

Liderul de la Kiev a precizat că Japonia a fost primul stat din Asia care a luat măsuri împotriva Rusiei după invazia din Ucraina şi a cerut legislativului nipon să continue să adopte sancţiuni împotriva Moscovei pentru a opri „tsunamiul invaziei”.

Afirmațiile despre un posibil atac cu arme chimice vine la doar câteva zile după declarațiile președintelui american legat de același pericol. Joe Biden spunea că Vladimir Putin ar fi „luat în considerare” folosirea armelor chimice dar și celor biologice în Ucraina.

„De asemenea, sugerează că Ucraina are arme biologice și chimice. Acesta este un semn clar că se gândește să le folosească pe ambele. El a folosit deja arme chimice în trecut și ar trebui să fim atenți la ceea ce urmează să vină”, a spus Biden luni.

Biden a vorbit și despre acuzațiile Rusiei legate de arme chimice deținute de SUA în Europa, catalogându-le drept „steag fals”: „Pur și simplu, nu este adevărat. Vă garantez”.

Biden a mai spus că Putin este „cu spatele la zid” și evocă noi operațiuni de tip „false flag”, susținând că SUA ar dispune de arme biologice și chimice în Europa.

Sursa: https://www.impact.ro/rusia-pregateste-atacuri-folosind-arme-chimice-precum-gazul-sarin-declaratia-care-a-bulversat-intreaga-lume-329887.html

By GetNews