Loading

Statul a decis să mărească fondurile pentru veniturile uneia dintre cele mai vulnerabile și importante categorii sociale. Este vorba despre copii. Micuții din țara noastră vor primi alocații mai generoase, conform anunțurilor făcute de înalții oficiali de la Palatul Victoria.

Prevederile Legii nr. 263/2010 indică faptul că, de la 1 martie 2022, alocațiile copiilor din România vor fi majorate.

Ce trebuie să știi, mai exact, despre majorări

Mămicile trebuie să mai știe faptul că indemnizația pentru creșterea copilului mai mic de 2 ani și venitul minim garantat vor crește cu 5,1%.

„Valoarea indicatorului social de referinţă se actualizează, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. În situaţia în care rata medie anuală a inflaţiei are valoare negativă se păstrează ultima valoare a indicatorului social de referinţă”, este textul din Legea 225/2021, publicată în Monitorul Oficial.

Aceste majorări vin pe fondul evoluției explozive a ratei anuale a inflației. În acest moment, inflația a depășit pragul de 8 puncte procentuale.

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), rata anuală a inflaţiei a urcat la 8,35% în luna ianuarie 2022, de la 8,19% în decembrie.

„Preţurile de consum în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, au crescut cu 1,5%. Rata anuală a inflaţiei în luna ianuarie 2022 comparativ cu luna ianuarie 2021 este 8,4%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (ianuarie 2022 – februarie 2021) faţă de precedentele 12 luni (ianuarie 2021 – februarie 2020) este 5,5%”, se arată într-un comunicat al INS.

Gazele naturale, uleiul comestibil, cartofii şi combustibilii s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, ne mai arată raportul INS, iar puterea de cumpărare a românilor s-a degradat. Țara noastră este, din acest punct de vedere, codașa Uniunii Europene.

Din păcate, veștile rele nu se opresc aici. Banca Națională a României (BNR) se așteaptă ca inflația să treacă de 11% în perioada aprilie-iunie

Sursa: https://playtech.ro/2022/se-dau-mai-multi-bani-de-la-stat-pentru-acesti-romani-cine-sunt-norocosii/

By GetNews