Loading

Nici bine n-am scăpat de restricții de COVID-19, că ne-am putea deja întoarce la ele. Numărul cazurilor a crescut din nou, iar potrivit surselor RomâniaTV se pare că s-ar discuta deja despre reintroducerea măsurilor împotriva coronavirus. 

  • Restricții de COVID-19, din nou în România?
  • Guvernul ar intra în discuții

Pe data de 8 martie au fost ridicate măsurile împotriva COVID-19, iar pandemia s-a terminat, precum și toate restricțiile de până atunci. Au trecut doar două săptămâni, însă cu toate astea, cazurile au început din nou să crească.

Restricțiile de COVID-19 se întorc în România?

Potrivit surselor RomâniaTV, liderii coaliției ar urma să discute într-o ședintă din zilele următoare despre reintroducerea unor măsuri, ca urmare a faptului că din nou infecțiile sunt destul de multe.

Medicii spun că restricțiile au fost ridicate mult prea repede și brusc, deși subvarianta BA 2.2. de coronavirus ar putea să provoace un nou val de îmbolnăviri, fiind destul de contagioasă.

Majoritatea țărilor din Europa au ridicat restricțiile în această perioadă, însă incidența cazurilor la nivel european a crescut în ultimele 14 zile, după mai multe săptămâni în care au fost în scădere.

Veștile nu sunt prea bune pentru următoarea lună, căci estimările în ceea ce privește situația coronavirusului indică o tendință de creștere a cazurilor de COVID-19, dar și a numărului deceselor ca urmare a infecției.

Austria, prima țară din UE care a reintrodus restricțiile

Recent, Austria a decis să reintroducă restricțiile împotriva COVID-19, după creșterea numărului de cazuri. Astfel, de acum austriecii sunt nevoiți să poate din nou măști de protecție FFP2 în spațiile închise.

De asemenea, vor fi revizuite și regulile de izolare pentru persoanele care prezintă simptome ale COVID-19, dar și pentru cei care se întorc din afara țării, așa cum s-a întâmplat și până acum.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/se-intorc-restrictiile-de-covid19-in-romania-masurile-ar-putea-fi-reintroduse-in-tara-noastra-274618.html

By GetNews