Loading

Cel mai vârstnic şofer din Zalău, dacă nu chiar din întreg judeţul Sălaj, este Teodor Paşca – cel care la 91 de ani a urcat la volanul Daciei sale pe care o îndrăgeşte de aproape patru decenii

În primele zile ale anului am regăsit pe drumurile Sălajului unul dintre cei mai vârstnici şoferi din judeţ. La 91 de ani, zălăuanul Teodor Paşca a urcat la volanul maşinii – e vorba de un autoturism Dacia 1300, pe care îl îndrăgeşte de aproape 40 de ani – şi a făcut o plimbare pe străzile municipiului!

Bunicuţul a intrat astfel în cartea recordurilor cacel mai vârstnic şofer, cel puţin din Zalău, dacă nu şi din judeţul Sălaj!

L-am contactat să îl felicităm pentru curajul său, dar şi pentru a afla mica poveste din spatele şoferului de 91 de ani care conduce foarte vigilent şi fără… ochelari!

A luat permisul doar la 56 de ani!

De la început să spunem că Teodor Paşca nu a fost foarte atras de maşini în tinereţe. Astfel, zălăuanul a devenit posesorul unui permis de conducere doar undeva pe la vârsta de 56 de ani!

Prin anul 1984 şi-a cumpărat şi maşina, un autoturism Dacia 1300, de care e mândru şi acum. Deşi are vreo 40 de ani, maşinuţa merge bine şi chiar arată bibelou. “Toate piesele sunt originale”, ne anunţă bunicuţul.

S-a ocupat tot timpul de ea şi a condus destul de mult… Acum vreo trei ani, însă, un vecin de pe strada Kossuth a decedat în urma unui accident rutier, în care a fost victimă sigură. De atunci nu prea a mai condus…

“După acea tragedie, nevasta mea a zis să nu mai conduc, să nu fac şi eu ceva. I-am spus că dacă e să se întâmple ceva, se poate întâmpla la oricine, şi la 20 de ani şi la 90 de ani…”ne spune Teodor Paşca.

sursa: https://soferidinromania.ro/sofer-si-la-91-de-ani-am-dreptul-sa-conduc-pana-la-96-de-ani-spune-zalauanul-teodor-pasca/

By GetNews