Loading

Dacă nu mențin curate toate geamurile mașinii cu care circulă, șoferii vor putea fi sancționați, din 27 februarie, cu amenzi de aproape 1.200 de lei.

Măsura se regăsește într-o ordonanță ce vizează modificarea Codului rutier și care a apărut acum câteva zile.

Printre altele, OG 1/2022, oficializată acum câteva zile, prin publicarea în Monitorul Oficial, introduce o nouă contravenție în Codul rutier.

Mai exact, din 27 februarie, polițiștii rutieri vor putea sancționa “nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea în timpul mersului”, informează Avocatnet.ro.

Astfel, cei ce vor merge cu geamurile murdare după acea dată vor risca amenzi încadrate în clasa a III-a de sancțiuni (de la șase la opt puncte-amendă), respectiv cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

Actul normativ nu stabilește clar ce înseamnă ca geamurile să fie murdare, dar ne putem gândi la geamuri acoperite de noroi, praf gros, zăpadă sau orice alte substanțe ce, odată depuse pe geamuri, restrâng sau estompează vizibilitatea.

Sursa: https://soferidinromania.ro/soferii-care-atunci-cand-conduc-nu-au-curate-geamurile-masinii-risca-amenzi-de-peste-1-000-de-lei/

By GetNews