Loading

Directorul Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, Claudiu Buzatu, a murit, sâmbătă, după ce barca în care se afla la pescuit s-a răsturnat în Dunăre. Era însoțit de un alt bărbat, când ambarcațiunea s-a răsturnat în dreptul localității Desa. Acesta a fost scos în viață din apă.

Potrivit IPJ Dolj, în cursul zilei de sâmbătă, polițiștii Postului de Transporturi Navale Calafat au fost sesizați cu privire la faptul că, pe fluviul Dunărea, în dreptul localității Desa, o barcă de pescuit s-ar fi răsturnat. 

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că, în eveniment a fost implicată o barcă de pescuit sportiv, în care se aflau doi bărbați de 40 și 42 de ani, ambii din județul Dolj și care s-ar fi răsturnat, cele două persoane fiind aduse la mal de un alt bărbat ce se afla și acesta la pescuit.

În urma evenimentului, bărbatul de 42 de ani a decedat. 

Un elicopter SMURD a fost chemat la locul tragediei

Potrivit primelor informații, Claudiu Buzatu era deja în stop cardiorespirator când a fost scos din apă și nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Celălalt bărbat era în șoc hipotermic și a fost transportat la spital. Un elicopter SMURD a fost direcționat către victime.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Sursa: https://observatornews.ro/eveniment/tragedie-pe-dunare-directorul-spitalului-de-psihiatrie-poiana-mare-a-murit-dupa-ce-barca-in-care-pescuia-sa-rasturnat-454580.html

By GetNews