Loading

Liderii europeni s-au aliat împotriva lui Vladimir Putin și anunță sancțiuni dure pentru Rusia. Unul dintre cei mai vehemenți critici ai lui Putin de când a început războiul împotriva Ucrainei este președintele Statelor Unite ale Americii. Joe Biden a ținut un discurs dur la adresa liderului de la Kremlin despre care a spus că va fi tras la răspundere.

Joe Biden: Războiul lui Putin a fost premeditat și neprovocat

Președintele SUA a declarat că războiul început de Rusia împotriva Ucrainei a fost premeditat de către Vladimir Putin și neprovocat. Într-o declarație de presă, Joe Biden a anunțat noi sancțiuni pentru Rusia, în contextul invaziei în Ucraina. Astfel, liderul de la Casa Albă a anunțat că SUA se alătură statelor care și-au închis spațiul aerian pentru toate avioanele rusești. În același timp, Departamentul de Justiție va investiga minuțios bunurile deținute în America de oligarhii ruşi.

(…) Vladimir Putin și-a făcut calcule greșite. S-a lovit de un zid de tărie, pe care nu l-a anticipat, nu şi l-a imaginat. A făcut cunoştinţă cu poporul ucrainean. Putin e acum mai izolat de lume decât a fost vreodată, a declarat Joe Biden.

Președintele Statelor Unite ale Americii a anunțat care sunt sancțiunile aplicate Rusiei. În primul rând, cele mai mari bănci din Rusia vor fi decuplate de la sistemul financiar internațional, împiedicând Banca Centrală a Rusiei să susţină rubla rusă, şi făcând inutil fondul de război de 630 de miliarde de dolari al lui Putin.

În al doilea rând, președintele SUA anunță că va sufoca accesul Rusiei la tehnologie, fapt care îi va submina puterea economică și îi va slăbi armata pentru următorii ani.

În această seară, le spun oligarhilor ruși și liderilor corupți care au scos miliarde de dolari de pe urma acestui regim violent: Gata! Statele Unite ale Americii… vorbesc serios!”, a mai spus președintele SUA.

ONU condamnă invazia rusă în Ucraina

Invazia Rusiei în Ucraina este condamnată ferm printr-o rezoluție a Organizației Națiunilor Unite care a fost votată masiv. Dintre cei 193 de membri, 141 au votat în favoarea rezoluției, 35 s-au abținut, iar 5 au votat împotrivă.

Practic, Rusia este susținută doar de către Belarus, Coreea de Nord, Siria și Eritreea. ONU a cerut retragerea imediată a Rusiei din Ucraina.

Rezoluția ONU care condamnă invazia Rusiei în Ucraina a fost inițiată în 94 de țări și deplânge în cei mai fermi termeni, agresiunea Rusiei împotriva țării conduse de Volodimir Zelenski

Sursa: https://parohia.eu/rusia-bombardata-cu-sanctiuni-dure-vladimir-putin-este-pus-la-zid-mai-izolat-de-lume-ca-niciodata-983/

By GetNews