Loading

Un adolescent în stadiu terminal care a reuşit să strângă suma de peste 60.000 de lire sterline pentru un băieţel de şase ani, bolnav de cancer, pe care nu l-a cunoscut niciodată, a murit.

Rhys Langford, în vârstă de 19 ani, avea osteosarcom, un cancer care afectează ţesutul osos. De-a lungul timpului, boala s-a extins în mai multe zone ale corpului său, făcând bătălia aproape imposibilă.

Când Rhys a citit povestea lui Jacob Jones, un băiat din același oraș care se lupta cu o formă rară de cancer, numită neuroblastom, a donat imediat 1.000 de lire sterline – economiile sale de o viață – copilului de șase ani și familiei sale. A înfiinţat apoi o pagină pentru strângeri de fonduri online, care de atunci a devenit virală, strângând peste 60.000 de lire sterline pentru băieţel şi familia lui, potrivit Mirror.

Din nefericire, adolescentul a murit în această dimineaţă. Bunica lui Jacob, Dawn Jones, în vârstă de 65 de ani, a mărturisit că „familia este profund afectată. Dragostea, compasiunea, puterea și curajul de care Rhys a dat dovadă au fost incredibile și nu va fi uitat niciodată efortul său. Datorită bunăvoinței sale, Jacob va avea șanse mai mari să se lupte cu orice se confruntă acum sau în viitor. Nu vom putea niciodată să arătăm cât de mult înseamnă Rhys și familia lui pentru noi. Suntem copleșiți de strângerea de fonduri făcută de Rhys și avem inima zdrobită. Gândurile noastre sunt alături de familia lui.”

Rhys era un atlet foarte talentat înainte de a se îmbolnăvi. La 16 ani devenise unul dintre cei mai tineri oameni din Marea Britanie care a obținut centura neagră în arta marțială, Krav Maga, la gradul de adulți. De asemenea, a urcat pe muntele Snowdon de trei ori și a visat să urce într-o zi pe muntele Ben Nevis. Primul semn al unei probleme de sănătate a venit când a vrut să participe la o cursă de alergare cu prietenii. Atunci s-a dezechilibrat inexplicabil şi a căzut.

Adolescentul de 16 ani a pierdut lupta cu boala

Mama, Catherine și tatăl său, Paul Langford, în vârstă de 45 de ani, credeau că are o încordare întindere de muşchi, dar opt săptămâni mai târziu Rhys încă șchiopăta. În octombrie 2020, după mai multe analize, Rhys a primit vestea groaznică şi diagnosticul pe care nimeni nu şi-l doreşte: cancer. Mai exact, suferea de osteosarcom, o formă care afectează ţesusutul osos. Medicii de la Spitalul Regal de Ortopedie din Birmingham au găsit o tumoare de 18 cm la șoldul drept. A avut nevoie de mai multe transfuzii de sânge şi a început o cură de chimioterapie intensivă, slăbind rapid de la 76 de kilograme la puţin peste 50 kg. După cele 10 săptămâni de chimiotterapie, Rhys a continuat sp stea internat la Roxal Orthopedic timp de alte trei săptămâni pentru o opeaţie de îndepărtare a întregului os de la rotulă până la șoldul drept. O astfel de operaţie însemna ca adolescentul să fie nevoit să meargă toată viaţa ajutat de două bastoane, dar nu conta nimic mai mult pentru familie decât să-i fie salvată viaţa.

sursa: https://observatornews.ro/mapamond/un-adolescent-pe-patul-de-moarte-a-donat-peste-60000-de-lire-sterline-unui-baiat-bolnav-de-cancer-inainte-sa-moara-din-cauza-aceleiasi-boli-458181.html

By GetNews