Loading

În anul 2018, un bărbat declarat decedat de 3 doctori diferiți s-a trezit în morgă, cu doar câteva ore înainte de propria autopsie. Gonzalo Montoya Jiménez avea 29 de ani atunci când a avut loc situația neobișnuită. 

În 2018, Gonzalo Montoya Jiménez, în vârstă de 29 de ani, a fost declarat mort de 3 doctori diferiți. Bărbatul se afla într-o închisoare din Spania atunci când a avut loc situația neobișnuită. 

Jimenez s-a trezit de unul singur, când deja se afla în morgă. Acest lucru a avut loc cu doar câteva ore înainte de propria sa autopsie, potrivit Science Alert

Pe data de 7 ianuarie 2018, Jimenez fusese găsit în celula sa, fără semne vitale. El a fost transferat la morga unui spital. Doctorii care se aflau în morgă au fost uimiți atunci când au auzit că Jimenez respira de unul singur. 

Un bărbat declarat decedat de 3 doctori s-a trezit cu doar câteva ore înainte de autopsie

Jimenez se afla în închisoare în urma unei condamnări de jaf armat. El se afla în Penitenciarul Asturias Central, din nordul Spaniei.

După ce a fost găsit leșinat într-un scaun din propria sa celulă, 2 doctori au examinat corpul lui Jimenez. Aceștia erau de gardă în închisoare și au găsit dovezi pentru o altercație violentă. 

Doctorii nu au putut identifica semne vitale și l-au declarat mort pe Jimenez. La aceeași concluzie a ajuns și un medic legist, ce a examinat corpul. El a creat un al treilea raport de deces, similar cu primele 2. Care e simțul secret din corp, care influențează bunăstarea oamenilor.

Jimenez, un bărbat declarat decedat de 3 doctori, a atras atenția medicilor aflați în morgă după ce aceștia l-au auzit sforăind. Până în acest punct, corpul bărbatului fusese ținut într-o cameră rece, pentru a fi conservat. Pielea lui Jimenez fusese marcată cu un bisturiu, pregătire obișnuită pentru autopsie. 

Medicii legiști au auzit zgomote și și-au dat seama că Jimenez nu era mort. Acesta a fost transferat de urgență  acompaniat de pază – cu o ambulanță, la un spital din apropiere. Acolo, Jimenez, un bărbat declarat decedat de 3 doctori, s-a recuperat. 

Starea sa a devenit stabilă, dar doctorii nu au putut explica exact ce ar fi cauzat situația neobișnuită. Aceștia au, însă, unele teorii.

Gonzalo Montoya Jimenez ar fi putut suferi de catalepsie 

„Nu pot comenta despre ce s-a întâmplat la Institutul de Medicină Legală,” a declarat atunci un reprezentant al Penitenciarului. „Dar 3 doctori au văzut dovezi clinice ale decesului, așa că nu se știe exact când a avut loc acest lucru.”

În ziua în care Jimenez a fost găsit „mort”, acesta a declarat că nu se simte bine. Nu se știe exact ce ar fi putut cauza starea sa neobișnuită. O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce s-a dezghețat.

Jimenez, un bărbat declarat decedat de 3 doctori, ar fi putut suferi un episod de catalepsie, potrivit unor experți. În aceste situații, corpul intră într-o stare ce include rigiditate și pierderea senzațiilor.

Nu se știe exact cum ar fi putut avea Jimenez un astfel de episod. Acesta suferă de epilepsie și ia un tratament pentru această condiție. Potrivit familiei sale, bărbatului nu i-a fost ușor să urmeze tratamentul în timp ce s-a aflat în închisoare. E posibil ca această schimbare să fi dus la starea sa neobișnuită.

După ce a ajuns la spital, Jimenez a început să vorbească după 24 de ore. Atunci când s-a trezit complet, Jimenez a vrut să își vadă soția.

Sursa: https://useit.ro/stiinta/medicina/un-barbat-declarat-decedat-de-3-doctori-s-a-trezit-cu-doar-cateva-ore-inainte-de-autopsie-cum-ar-fi-ajuns-gonzalo-montoya-jimenez-in-aceasta-situatie-7358.html

By GetNews