Loading

Un bărbat din Brăila, România, în vârstă de 64 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că şi-a legat în lanțuri nepotul, pentru că acesta ar fi consumat droguri și ar fi fugit noaptea de acasă. Adolescentul a fost captiv timp de mai multe zile, în camera lui.

Băiatul a fost legat de un perete. Bunicul îi aducea zilnic apă, mâncare și țigări și îi dădea drumul doar ca să meargă să-și facă nevoile. Recent, Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pe Constantin P. la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, scrie cancan.ro.

Potrivit anchetatorilor, în august 2020, scos din sărite de drumul pe care o apucase nepotul său, bărbatul l-a legat cu lanţul, pentru ca acesta să nu mai poată fugi de acasă. Băiatul fusese dat în grija bunicului chiar de tatăl său, stabilit în Franța.

Bunicul și-a legat nepotul în lanțuri, de un perete

Bunicul susține că, la scurt timp după ce a ajuns la Brăila, adolescentul a început să se drogheze și să fure. Sătul de atitudinea nepotului, l-a legat cu un lanț din fier de un picior.

“În luna august 2020, persoana vătămată obișnuia să plece de acasă, în cartier, cu prieteni de-ai săi, petrecând timpul cu aceștia, fumând marijuana și etnobotanice, lipsind nopțile de acasă. Astfel că, în data de 13 august 2020, bunicul său, P.C., în grija căruia se afla de circa o lună de zile, de când revenise de la tatăl său din Franța, a luat hotărârea de a-l lega cu lanțul din fier de piciorul stâng, cu lacăt, de peretele camerei în care minorul dormea, stând așa legat prima dată timp de două zile, timp în care bunicul îi aducea de mâncare, apă, țigări și ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă. Uneori îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, cât timp era bunicul acasă”, a mentionat procurorul de caz in rechizitoriu.

Băiatul a alertat autoritățile

“S-a reținut că inculpatul, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada 13-16.08.2020 şi ulterior în perioada 20-24.08.2020, a lipsit de libertatea de mişcare pe persoana vătămată minoră, nepot pe care îl avea în îngrijire, ţinându-l pe minorul în vârstă de 15 ani legat cu un lanţ de picior, asigurat cu un lacăt şi prins de un perete, într-o cameră a imobilului, punând în acest fel în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a acestuia”, spun anchetatorii.

Băiatul a fost cel care a alertat autoritățile sunând la numărul unic de urgență 112 de pe un telefon vechi găsit în locuință.

Sursa: https://unica.md/monden/un-bunic-si-a-legat-nepotul-in-lanturi-ca-sa-nu-mai-consume-droguri-si-sa-nu-mai-fuga-noaptea-de-acasa/

By GetNews