Loading

Alertă pentru toți românii! Cel mai probabil, din cauza exploziilor lansate de armata condusă de președintele rus Vladimir Putin, s-a creat un nor toxic, din monoxid de carbon, deasupra Ucrainei. Din nefericire, sunt șanse ca acest nor să ajungă și în țara noastră cât de curând. Iată ce spun specialiștii!

  • Norul toxic, format din cauza exploziilor
  • Va ajunge și în România?!
  • Ce spun specialiștii

Un nor toxic s-a format deasupra Ucrainei, din cauza exploziilor. Norul toxic ar putea ajunge și în România. Este format din monoxid de carbon și alți compuși chimici, extrem de toxici și dăunători.

Un nor toxic s-a format deasupra Ucrainei

Cel mai probabil, cauza formării acestui nor toxic deasupra Ucrainei, țară care este în continuare în război cu Rusia, sunt exploziile din timpul războiului. Acest nor este transportat de curenți în aceste momente.

Din această cauză, sunt șanse destul de mari ca norul toxic să ajungă într-un timp destul de scurt și în țările vecine, precum Polonia, Germania, Slovacia, Ungaria, România și, bineînțeles, Republica Moldova.

Lorant Fultop, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, a declarat că, deocamdată, nu avem motive prea mari de îngrijorare și a spus și care sunt consecințele pe care le-am putea suporta în cazul în care norul ajunge în România.

Avem sau nu motive de îngrijorare?!

Potrivit declarațiilor sale, este foarte important să înțelegem că valoarea maximă zilnică este de 10 mg pe metrul cub pentru monoxidul de carbon, pe când, pe aceste hărți, vedem 1 mg. Așadar, suntem mult sub media care ar trebui să ne îngrijoreze.

În momentul de față, nu cred că trebuie să ne îngrijorăm. (…) Încă nu a ajuns la noi. (…) Chiar dacă ajunge la noi, nu cred că o sa avem probleme”, a declarat Lorant Fultop, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Ion Petrescu, analist militar, a transmis la Antena 3, că cetățenii din zonă au primit sugestia să nu consume animale locale și să nu folosească legume și fructe din producția locală.

De asemenea, norul respectiv este în zona Lvov.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/un-nor-toxic-din-monoxid-de-carbon-sa-format-deasupra-ucrainei-sunt-sanse-sa-ajunga-in-scurt-timp-si-in-romania-274419.html

By GetNews