Loading

Un risc real de razboi in Europa. Rusia, pentru a nu invada Ucraina a pus conditii greu de acceptat.

Este un risc extrem de ridicat de un razboi la granitele Romaniei. Cei de la NATO au avertizat chiar inaintea negocierilor prin care Alianta vrea sa convinga Rusia sa nu invadeze Ucraina, dar misiunea pare una imposibil de realizat.

Aproape 100.000 de militari la granitele Ucrainei si jumatate din armata mobilizata al Aliantei sunt semnele care pun pe cei din NATO in stare de ALERTA.

Secretarul general al NATO (n.r Jens Stoltenberg) a declarat ca exista riscul real de razboi in Europa si a specificat ca o sa faca tot ce este posibil pentru a impiedica acest razboi intre Rusia si Ucraina.

Rusia pentru a nu invada si incepe un razboi a impus conditii greu de acceptat. . Printre acestea, vrea nici mai mult nici mai puţin decât ca NATO să se retragă de pe flancul estic, din state precum România, de exemplu, lucru despre care NATO nici nu vrea să audă.
Una dintre pretentii ar fi crearea unei zone de tampon langa granita rusa iar pentru asta se cere ca cei din NATO sa nu se mai extinda si in alte state aflate pana la caderea Cortineri de Fier in sfera URSS.

Saptamana viitoare o sa inceapa o serie de negocieri intre Rusia si cei din NATO

Revenim cu detalii.

By GetNews