Loading

Vești noi pentru șoferii români! Toți conducătorii auto trebuie să știe asta! Ce se întâmplă de anul acesta cu polițele RCA? Autoritatea de Supraveghere Financiară aduce o propunere care îi va bucura pe toți șoferii de la noi. Ce idee a înaintat Ministerului de Finanțe? „Pentru protejarea consumatorilor și pentru stabilitatea piețelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative și de reglementare de care poate dispune.”

RCA 2022: vești bune pentru milioane de șoferi români

Autoritatea de Supraveghere Financiară a adus în prim-plan o idee care surâde tuturor șoferilor români. Mai exact, propune Ministerului Finanțelor plafonarea prețurilor RCA preț de șase luni, afirmă surse politice și din ASF. Președintele ASF a confirmat propunerea referitoare la limitarea tarifelor la nivelul celor de referință.

Autoritatea face uz de toate resursele legislative și de reglementarea de care poate dispune, alături de Guvernul României. Se crede că Guvernul va lua în calcul pe cât de curând posibil propunerea menționată pentru a proteja populația în fața tendințelor inflaționiste sau speculative.

Amintim că de curând trei organizații ale transporturilor rutieri au anunțat că vor organiza proteste în cazul în care Guvernul nu va interveni pentru plafonarea prețurilor la asigurările de răspundere civilă auto, potrivit unui comunicat remis vineri de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), preluat de Agerpres. Demersul este susținut de Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002, COTAR și Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier „APULUM”.

  • „Astăzi este mai mult decât necesară plafonarea urgentă a tarifelor RCA, pentru a evita colapsul economic”, se menţionează în comunicat.

„Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată”

„În urma analizelor realizate cu privire la evoluția pieței RCA și la impactul unor tendințe speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis să înainteze Ministerului de Finanțe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință.

Pentru protejarea consumatorilor și pentru stabilitatea piețelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative și de reglementare de care poate dispune, împreună cu Guvernul României și cu alte autorități ale statului.

Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată, tocmai în scopul protejării populației în fața tendințelor inflaționiste sau speculative”, a transmis, într-un comunicat de presă, Nicu Marcu, președintele ASF.

Decizia a fost luată în urma unei serii de discuții între premierul Nicolae Ciucă, președintele ASF și președintele Partidului Social Democrat.

sursa – playtech.ro

By GetNews