Loading

Anunț important pentru această categorie de români! Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a oferit marți, 5 aprilie, pe pagina sa de Facebook, detalii despre noua măsură pe care a luat-o și care se va aplica începând de astăzi. În acest articol veți afla mai exact despre ce este vorba și cine sunt cei afectați. Autorităţile vor interveni ferm şi rapid!

Anunț important făcut de Clotilde Armand. Cine sunt românii vizaţi

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut astăzi, 5 aprilie, un anunț care-i vizează pe șoferii bucureșteni. Mai exact, aceasta i-a informat pe acești cetățeni că mașinile parcate neregulamentar în sectorul 1 al Capitalei vor fi ridicate de autorități, începând de astăzi.

„Atenție, șoferi! De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1. Este vorba de autoturisme staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spații verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate etc”, a anunțat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Cât trebuie să plătești ca să-ți recuperezi autoturismul

Șoferii care vor dori să-și recupereze mașinile vor trebui să scoată din buzunare suma de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la cinci tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste cinci tone.

Tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la cinci tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste cinci tone.

În schimb, tarifele de depozitare sunt de 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore. Precizăm că autoturismele vor fi depozitate la sediul aflat în Șos. Odăii, nr. 3-5.

Cum procedezi dacă ţi-a fost ridicat autoturismul

Dacă ai observat că ți-a fost ridicată mașina contactează dispeceratul Poliției Locale Sector 1– 021/9540 sau trimite e-mail la adresa ridicariauto@adp-sector1.ro.

Măsura a fost luată în baza Hotărârii Consiliului Local Sector 1 nr. 135/2021- privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public. Aceasta poate fi consultată AICI.

Amintim că, săptămâna trecută, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect de hotărâre prin care primăriile de sector vor avea dreptul de a ridica autoturismele parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei.

Sursa: https://www.impact.ro/veste-proasta-pentru-acesti-romani-decizia-a-fost-luata-astazi-si-nu-se-mai-poate-face-nimic-autoritatile-vor-interveni-336974.html

By GetNews