Loading

Vești importante pentru românii cu pensie mai mică de 1.500 de lei. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a luat în considerare acordarea voucherelor de 50 de euro pentru persoanele cu venituri mici.

Liderul PSD a menționat faptul această măsură propusă va costa statul 700 de milioane de euro, iar cel mai probabil acestea va intra în vigoare din luna mai a acestui an.

Astfel, românii cu pensie mai mică de 1.500 de lei vor beneficia de cei 50 de euro (aproximativ 250 de lei) sub formă de voucher sau tichete de masă:

„Există un buget de 700 de milioane de euro. Vom avea mai multe măsuri, se va conveni, dar mergem în logica celor 50 de euro, o dată la două luni. De asemenea, vor mai fi și banii pentru copii. Toate aceste chestiuni vor fi discutate și decise mâine.

Pe lângă aceste măsuri sociale vor mai fi și alte măsuri. Trebuie să creștem și valoarea tichetelor de masă. Avem promisiunea din partea premierului că va veni și o analiză din partea ministrului de Finanțe cu impactul bugetar pentru toate măsurile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai declarat faptul că voucherele vor fi acordate și copiilor pentru îmbrăcăminte și rechizite, dar și familiilor cu un singur părinte: „Ne-am încadra, cu aceste vouchere de 50 de euro, la două luni, pentru persoane cu pensii sub 1.500 de lei şi voucherele pentru copii, pentru îmbrăcăminte şi rechizite, în funcţie de veniturile părinţilor, sau dacă sunt familii monoparentale.”

Iată care sunt categoriile de persoaone care vor beneficia de voucherul de 50 de euro:

*Pentru gospodăriile cu ambii părinți și cel puțin 2 copii dependenti si gospodării monoparentale cu un venit net mediu lunar mai mic de 600 lei (151.000 gospodarii);

*Persoanele care primesc Venit Minim Garantat (168.000 persoane);

*Persoane cu dizabilitati (800.000 persoane);

*Pensionarii cu un venit mai mic de 1500 lei (2.349.517 pensionari);

sursa: som.ro

By GetNews