Loading

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care ar fi fost ameninţat direct de trupele cecene şi de mercenarii din gruparea Wagner, a scăpat după trei tentative de asasinat săptămâna trecută, potrivit informaţiilor cotidianului britanic The Sun

  • Trei tentative de asasinat asupra lui Volodimir Zelenski
  • Cine i-ar fi trădat pe mercenari

Transformat într-un războinic, în fruntea unei ţări care îşi apără teritoriul, Volodimir Zelenski a devenit pentru Kremlin omul care trebuie eliminat. Două grupări armate ar fi avut această misiune. În primul rând, cecenii trimişi de Ramyav Kadirov ar fi primit ordin să-l asasineze pe preşedintele ucrainean.

Îmbrăcaţi în negru şi înarmaţi, aceşti bărbaţi cărora li se spune şi „kadyrovtsy”, în semn de apreciere pentru devotamentul pe care îl poartă şefului lor, sunt aproape 12.000 care s-au alătura ofensivei de „denazificare” a Ucrainei, aşa cum s-a exprimat Vladimir Putin.

O primă tentativă ar fi fost dejucată sâmbătă, în suburbiile Kievului, înainte de a putea ajunge la preşedintele ucrainean.

Cu toate acestea, ei nu ar fi fost singurii care trebuie să îndeplinească această misiune. Gruparea Wagner, miliţia mercenarilor nerecunoscuţi oficial de Rusia dar apropiaţi de Kremlin, s-ar fi infiltrat în capitala ucraineană acum şase săptămâni.

Cine sunt cei care i-au salvat viaţa lui Volodimir Zelenski şi l-au trădat pe Vladimir Putin

În număr de 400, mercenarii sperau să profite de atacul asupra Kievului şi de panica creată pentru a-l asasina pe preşedinte şi de a pleca sub escorta celor din Spetsnaz, forţele speciale ruse.

Acest lucru fără a ţine cont de rezistenţa ucraineană şi de diseminarea de informaţii către gărzile apropiate lui Zelensky de către membrii FSB (ex-KGB) care se opuneau invaziei, potrivit autorităţilor de la Kiev. Avertizat, preşedintele nu a mai filmat pe străzi şi a estompat fundalul în încăperile de unde a vorbit pentru a nu fi recunoscut locul.

Pentru The Times, un astfel de raid militar ar putea fi riscant din punct de vedere politic. „Riscul unei astfel de operaţiuni ar fi foarte mare şi Wagner ar fi pregătită să înregistreze pierderi. (…) O astfel de sarcină ar fi probabil cea mai mare operaţiune până în prezent, ei efectuând operaţiuni în cel puţin 12 ţări din întreaga lumea”.

După preluarea centralei nucleare de la Zaporojie, Volodimir Zelenski a solicitat occidentalilor să „înăsprească imediat sancţiunile contra statului terorist nuclear”. Două zile mai devreme, el le ceruse europenilor să „divedească că sunt de partea Ucrainei”.

Fraţii Klitschko sunt printre cei 23 de ucraineni de pe „lista neagră” a lui Vladimir Putin

Celebrii fraţi Vladimir şi Vitali Klitschko au primit informaţii îngrozitoare. Foştii mari campioni la categoria grea, care se luptă pentru apărarea Kievului, au aflat că au fost puşi pe „lista neagră” de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Ei şi alte 21 de personalităţi din Ucraina au toate motivele să se teamă pentru viaţa lor. 400 de mercenari ruşi ar fi deja pe urmele lor.

Pe listă mai este preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă marca.com, care citează jurnaliştii de la The Sun. Vitali Klitschko este chiar primarul capitalei Kiev şi a transmis mai multe mesaje în care a cerut ajutor extern. Alături de el a fost şi Vladimir Klitschko, cel care a anunţat că rămâne pe străzi pentru a se lupta cu invadatorii ruşi.

400 de mercenari pe urmele lui Volodimir Zelenski, dar şi pe urmele lui Vladimir şi Vitali Klitschko

Putin a întocmit o „listă neagră” cu cele 23 de persoane care trebuie eliminate, inclusiv frații Klitschko. Vitali este primar al Kievului din 2014, iar Vladimir, înrolat în armata țării sale, este de nedespărțit de fratele său în aceste zile. Ambii profită de popularitatea lor şi depun eforturi pentru a solicita ajutor în întreaga lume„, anunţă sursa citată anterior.

sursa: https://as.ro/diverse/viata-lui-volodimir-zelenski-salvata-de-3-ori-in-ultima-saptamana-cine-i-ar-fi-tradat-pe-mercenarii-trimisi-de-vladimir-putin-la-kiev-23-de-ucraineni-pe-lista-neagra-a-presedintelui-rusiei-171167.html?utm_source=Facebook%20Observator&utm_medium=Social&utm_campaign=Facebook

By GetNews