Loading

Reușită medicală excepțională la Spitalul Regina Margherita din Torino, Italia, acolo unde un făt diagnosticat cu o tumoră cardiacă rară, de aproape 8 centimetri, a fost salvat datorită unei operații efectuate în timpul nașterii.

Masa tumorală îi ocupa micuțului aproape tot pieptul și, prin urmare, ar fi împiedicat dilatarea plămânilor și sugarul să respire. Singura modalitate de a-l salva era îndepărtarea tumorii la naștere.

Potrivit publicaţiei La Repubblica, bebeluşul a fost mai întâi intubat, când încă atașat de placenta mamei, iar apoi operat în timpul naşterii, graţie echipei multidisciplinare formată din medici ginecologi, obstetricieni, neonatologi, cardiologi, anestezişti şi chirurgi cardiaci pediatri.

Intervenţia chirugicală, prin tehnica specială numită Exit, a fost realizată a fost o reuşită excepţională din punct de vedere medical, starea nou-născutului îmbunătăţindu-se rapid. 

“O echipă multidisciplinară a reușit să finalizeze cu succes un parcurs terapeutic foarte dificil, permițând unui nou-născut, altfel fără nicio speranță de supraviețuire, să poată avea şansa unei vieţi normale”, a transmis Spitalul Regina Margherita din Torino într-un comunicat. 

“Este cel mai frumos cadou de Crăciun!”

Mama micuţului Pietro este fericită şi recunoscătoare. A avut încredere şi nu şi-a pierdut niciodată speranţa că fiul ei va fi salvat.

“Este cel mai frumos cadou de Crăciun pe care ți-l poți imagina. Sunt fericită și recunoscătoare pentru acest miracol. Când vezi un copil atât de mic în incubator, cu toate firele acelea, nu poți să nu fii îngrijorat, dar eu am fost mereu încrezătoare, chiar înainte de operație. Întotdeauna am avut speranță și încredere în medici și în ceea ce nu este în mâinile noastre, iar acum cerul este mai senin, mai albastru. Mă simt foarte ușurată. Știu că este nevoie de multă răbdare, dar în curând vom fi cu toții acasă”, a declarat mama micuţului pentru jurnaliştii La Repubblica.

La câteva zile după operaţie, copilaşul este bine și a început să fie hrănit cu laptele mamei sale.

Sursa: https://observatornews.ro/extern/este-o-minune-de-craciun-tumora-scoasa-din-inima-unui-bebelus-in-timp-ce-era-inca-atasat-de-placenta-mamei-intrun-spital-din-italia-451761.html

By GetNews