Loading

Stupefiant! Investigațiile au făcut lumină: Jurnalistul Marius Huțanu murise în urma cu patru zile! În stare avansată de degradare, a fost înhumat de urgență.

Presa locală în doliu – Vestea dispariției fulgerătoare a jurnalistului și fotografului Marius Huțanu a întristat lumea presei locale, domeniu în care el a activat ani la rand, fiind extrem de pasionat de meseria lui. Un prieten care-l sunase câteva zile la rând a avut o sumbră presimțire. A mers la domiciliul său, într-un bloc din cartierul piteștean Nord. Nu i-a răspuns nimeni. A sunat la 112, ușa a fost spartă de un echipaj ISU. Aveau să descopere trupul lui inert pe pat, ca și cum ar fi dormit. A fost transportat la Medicină Legală. Rezultatele necropsiei au fost comunicate mamei îndurerate astăzi. Ceea ce a aflat dar mai cu seamă ce a văzut a fost terifiant.

Cu inima frântă – Atunci când vestea decesului tânărului s-a rostogolit pe rețelele de socializare, mulți cunoscuți au pus chiar problema unei eventuale sinucideri! Deși afișa mina unui om vesel, zâmbăreț, totuși sufletul lui Marius era trist. O supărare profundă îl măcina pe dinlăuntru și cum să nu fi fost așa când își pierduse iubirea vieții sale, Mihaela, răpusă de un cancer în urmă cu aproape doi ani!? Era chinuit și de alte necazuri care au decurs de aici. Dezechibrat emoțional, Marius a reușit cu greu să își revină și a făcut-o de dragul copiilor. Nici starea de sănătate nu îi mai era prielnică, un diabet căpătat pe fond de stres și supărare îl preocupa în mod deosebit. Ca și cum nimic nu i-ar mai fi mers, la sfârșitul săptămânii trecute și-a anunțat mama și pe cei apropiați că și-a dat demisia de la firma la care lucra, una care comercializează și montează centrale termice, Marius fiind un bun electronist, meseria lui de bază. Avea inima frântă și privind astăzi în urmă, prietenii lui cred că el niciodată nu și-a revenit cu adevărat după moartea soției pe care a venerat-o și cu care avea o căsnicie exemplară.

Și-a presimțit sfârșitul? – Iată câteva secvențe din „filmul” ultimelor zile din viața lui Marius, relatate, printre suspine de însăși mama lui: „Vineri a venit la mine, mi-a spus că și-a dat demisia de la locul de muncă. Nu mi-a dat detalii, nu mi-a povestit prea multe. Am mai vorbit diverse apoi a plecat la el acasă. Știam că mai vine el, peste câteva zile. Dar a doua zi, sâmbătă, iar a venit. M-am mirat un pic dar nu am dat importanță, m-am bucurat mai ales ca mi-a făcut o surpriză mare. Mi-a adus prăjiturile mele preferate, două savarine. Am mai vorbit, îmi spunea că bănuiește că are glicemia foarte crescută dar i se stricase aparatul de acasă și nu știa care e situația. Mi-a spus că îl doare rău capul și a plecat. Dar înainte de plecare m-a îmbrățișat și mi-a spus de câteva ori, să am grijă de mine! Băiatul meu…poate a simțit ceva…poate a știut că i se va întâmpla ceva rău…poate a presimțit…Doamneee…de ce mi-l iei Doamneee…de ce…”

Patru înmormântări – Biata femeie își încheie povestea, înăbușită în lacrimi. Dă din cap a neputință. Enumeră în șoaptă niște nume de ea știute. Sunt morții ei. „În ultimii patru ani i-au murit patru dintre cei dragi, Marius, copilul ei e ultimul! Cât să îi reziste inima!?” spune o rudă care o ține de braț pe mama zdrobită de suferință care adaugă cu glas sfârșit „În cavou mai era un singur loc, îl țineam pentru mine. Nu știam că va fi pentru Mariusică…nu știam…”

Timp îndelungat în căldură! – Activând atâția ani în presa locală, Marius Huțanu era cunoscut în urbe. Și în mod normal la înmormântarea lui, era de așteptat să participe mulți dintre cei care l-au prețuit. Numai că această înmormântare, se poate spune…nu mai are loc! Pare incredibil dar adevărat! Și asta pentru că din punct de vedere sanitar și legal, nu a mai fost posibil. Ne-a explicat cel mai bun prieten al lui Marius, de fapt cel care a alertat Poliția și Ambulanța: „L-am descoperit miercuri seara atunci când a fost spartă ușa locuinței. În acel moment nu știam când a murit. Doar presupuneam una sau alta. Însă astăzi, în urma necropsiei ni s-a spus că decedase în dimineața zilei de duminică. Asta înseamnă că patru zile și trei nopți trupul neînsuflețit al lui Marius a fost acolo pe pat, învelit și la o temperatură constantă, caldă…” E lesne de imaginat pentru oricine „tabloul” îngrozitor care s-a înfățișat privirii prietenului și a celor care au întrat atunci în locuință. Apartamentul fiind închis etanș, fără nicio fereastra deschisă, fără vreo aerisire, aerul din interior era irespirabil. Iar pielea sărmanului Marius căpătase nuanțe de …negru!

O „martoră” a morții lui! – Trupul jurnalistului a fost dus la Serviciul de Medicină Legală și mama băiatului a așteptat cu sufletul la gură, verdictul. Sigur, nimeni și nimic nu l-ar mai fi readus la viață dar voia măcar să știe cauza morții copilului ei. Numai că rezultatul nu o mulțumește. Și nici pe apropiații familiei. „Asfixiere mecanică; stop cardio-respirator…” Se presupune că din cauza monoxidului de carbon emanat de centrala termică, Marius nu a mai putut respira și ar fi murit în somn. Numai că ipoteza este infirmată de prietenul care a anunțat oamenii legii și care a asistat la spargerea ușii. În interior nici gând de vreun miros ciudat provenit de la aragaz sau centrala termică! Ba mai mult decât atât. Exact ca-n romanele polițiste ale Aghatei Christie, pe care bunul prieten al lui Marius le-a parcurs, există un…element care răstoarnă întreaga anchetă. Iată declarația șocantă a acestuia: „Marius nu era singur în casă. Era cu…pisica! Avea o pisică pe care o iubea foarte mult, în sâmbăta în care a fost la mama lui cumpărase și mâncare specială pentru ea. Iar dacă în locuință nu ar mai fi fost oxigen în așa măsură încât să-l ucidă pe el, cum se face că pisica trăiește?”

Nedumeriri, mister – Mama băiatului și cei apropiați cred mai degrabă, gândindu-se și la durerea lui de cap din seara de sâmbătă, premergătoare decesului, că adevărata cauză să fi fost un accident vascular cerebral. Numai că, de la Serviciul de Medicină Legală au primit un răspuns uluitor. Din cauza stării avansate de degradare a corpului, cutia craniană nu a mai fost …deschisă!!! Ca atare, motivul morții lui Marius Huțanu rămâne învăluit în mister.

De urgență în…cavou! – Tot ca urmare a stării avansate de degradare a trupului, cei de la Serviciul de Medicină Legală au spus că se impune înhumarea de urgență! Nici măcar așezarea sicriului pentru câteva ore în biserică pentru slujba creștinească nu a mai fost posibilă! Astăzi la prânz îndată ce rudele au ridicat sicriul cu trupul neînsuflețit, au parcurs în cea mai mare viteză drumul până la cimitirul Sf. Gheorghe oprindu-se direct la cavoul familiei. Pentru cele câteva persoane care au asistat, vederea pentru doar câteva clipe a lui Marius le va rămâne întipărită pentru tot restul vieții, ca o amintire îngrozitoare pe care vrei să o ștergi din memorie și nu mai poți. Sicriul a fost așezat în partea de jos a cavoului, ultimul loc liber. A fost zidit îndată pentru a nu se răspândi mirosul neplăcut, specific cadavrelor. La nivelul superior se află dragostea vieții jurnalistului, rămășițele pământești ale Mihaelei. Cei doi își vor dormi acum somnul de veci împreună. Mama băiatului și-a petrecut întreaga zi în cavou jelindu-și fiul, strigându-l cu ultimele puteri și doar cu greu, după lăsarea întunericului a fost convinsă de rude să părăsească locul. Se va întoarce mâine dimineață după răsăritul soarelui. Este neîmpăcată cu gândul că Marius nu a avut parte nici măcar de o slujbă, de ritualul strămoșesc cu pachete și colivă.

Slujbă simbolică – Tocmai de aceea mâine la ora 12,00 toți cei care vor să se reculeagă la mormântul lui și să se roage pentru odihna sufletului lui, sunt așteptați să vină la cavoul situat în apropierea „axului” principal, a treia alee la dreapta pornind de la izvorul cimitirului. Mama îndoliată speră ca punctele de reper să fie indeajuns pentru ca toți cei care i-au cunoscut și prețuit copilul să fie prezenți la o slujbă de înmormântare simbolică, în condițiile în care locul de veci al regretatului jurnalist este deja pecetluit până la cea de-a doua venire a Mântuitorului Iisus Hristos.

Sursa: https://ziarulargesul.ro/mama-zdrobita-de-durere-isi-striga-fiul-in-cavou-printre-lacrimi/

By GetNews