Loading

Bărbatul lucrează la Salubris Iaşi, se ocupă de curăţenia străzilor din oraş. Pentru a putea munci, se trezeşte cu noaptea în cap şi parcurge pe jos 20 de km.

Ieşeanul Mircea Munteanu are o poveste de viaţă impresionantă. Pentru a câştiga o pâine, tânărul în vârstă de 31 de ani, angajat al societăţii de salubritate din Iaşi, se trezeşte cu noaptea în cap şi parcurge 20 de kilometri pe jos până la muncă. Nu are mijloc de transport în comun cu care poate ajunge până la ora 05:00 în Iaşi.  „Asta este. Fie ploaie, fie vânt… Dăm înainte. Lucrez din 2016 aici. Programul meu începe la 5 fără un sfert. Fiind aici în sat, trebuie să ajung. Şi merg pe jos”, a spus Mircea Munteanu pentru Iaşi TV Life.  Mircea Munteanu locuieşte în comuna Rediu din Iaşi, este căsătorit şi are şi un copil în vârstă de un an.  „Programul începe la 5 fără un sfert. Trebuie să fim pe stradă, să măturăm străzile, prin staţii. Este convenabil. Salariul vine la timp”, spune ieşeanul, care subliniază că nu are altă soluţie.  Angajaţii Salubris au doar cuvinte de laudă la adresa lui Mircea Munteanu.  Toate acestea pentru un salariu net de 2.700 de lei, bani pe care îi obţine dacă lucrează şi în weekend.  „Suntem al şaptelea angajator ca număr de angajaţi de pe raza judeţului Iaşi. Noi credem să suntem un bun angajator pentru că încercăm prin toate sporurile şi prin toate mijloacele să satisfacem nevoia muncitorilor noştri. Un lucrător de la măturători stradali poate ridica şi un salariu de 4.700 lei brut, adică 2.700 lei net/lună. Asta înseamnă că le plătim zilele de sâmbătă şi duminică la dublu. Le plătim orele suplimentare”, spune Cătălin Neculau, directorul Salubris Iaşi. 

sursa: https://m.adevarul.ro/locale/iasi/un-barbat-trezeste-ora-2-dimineata-merge-jos-20-km-ajunge-munca-matura-strazile-iasiului-1_61fd16975163ec42718a927e/index.html?fbclid=IwAR3griF4-Gljv-Bn-DSA_tMyGI75gR-etCiCwyteUWQokJl9vf9I8V4Mxdo&utm_source=DIGI&utm_medium=facebook&utm_campaign=adevarul

By GetNews