Loading

Vladimir Putin amenință Germania și țările care vor să naționalizeze activele rusești. Posibila naţionalizare a activelor ruseşti în străinătate este „o armă cu două tăişuri”, a declarat, marţi, preşedintele rus Vladimir Putin, sugerând astfel că Rusia este capabilă să răspundă cu aceeaşi monedă, relatează Reuters.

Liderul Rusiei a făcut aceste declaraţii la o zi după ce Germania a anunţat că statul german va prelua conducerea subsidiarei din Germania a companiei ruseşti de gaze Gazprom până pe 30 septembrie, după ce gigantul rus a anunţat, vineri, că şi-a întrerupt operaţiunile la Gazprom Germania. ”Guvernul face ce este necesar pentru a asigura securitatea aprovizionării în Germania – care include să nu expună infrastructurile energetice din Germania la decizii arbitrare ale Kremlinului”, a spus ministrul german al Economiei, Robert Habeck.

Vladimir Putin: „Asistăm la o altă încercare a partenerilor noștri de a-și transfera propriile greșeli în domeniul economiei și energiei către Rusia. Și să rezolvăm din nou problemele și problemele care apar în această privință pe cheltuiala noastră. Mai mult decât atât, auzim deja declarații ale oficialilor despre posibila naționalizare a unora dintre bunurile noastre. Ei bine, vom merge departe. Să nu uite nimeni că armele au două tăișuri”, a spus președintele rus, relatează Interfax.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat anterior că planul elaborat de Ministerul de Finanțe al Germaniei de naționalizare a filialelor germane ale Gazprom și Rosneft ar încălca toate regulile internaționale. „Un astfel de plan ar încălca foarte grav dreptul internațional și toate regulile și legile imaginabile și de neconceput. Prin urmare, vom monitoriza îndeaproape. Considerăm, desigur, că și studiul problemei în sine este inacceptabil”, a spus Peskov

Sursa: som.ro

By GetNews