Loading

Războiul din Ucraina a destabilizat serios economiile mondiale. Iar sancțiunile impuse de Occident în încercarea de a opri invazia lansată de Vladimir Putin pe teritoriul ucrainean pune și mai multe piedici sectorului financiar global, destul de afectat oricum de pandemie. Deși întreaga lume speră la încheierea conflictului, Vladimir Putin transmite că problemele abia au început. După criza alimentară, este așteptată o nouă etapă care poate să distrugă Europa.

Vladimir Putin, scenariu sumbru despre distrugerea Europei. Ce ne așteaptă după criza alimentară

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit recent, în cadrul unei reuniuni prin videoconferinţă, ce a avut ca temă situația industriei aeronautice după sancţiunile Occidentului, despre viitorul Europei. Liderul de la Kremlin anticipează o criză alimentară mondială, care însă va avea și alte urmări.

Costurile uriașe la energie, după decizia de a deveni independente de gazul rusesc, vor duce statele europene într-o fază ce le apropie de distrugere, consideră președinte Federației Ruse. Putin susține că, după criza alimentară ce a debutat deja în multe zone din Europa, va urma un nou val migrator către țările europene. Costurile mari la energie se vor remarca în competitivitatea companiilor și în nivelul de trai al populației.

„După criza alimentară va urma un nou şi inevitabil val migrator, în principal către ţările europene”, a anticipat Putin, conform agenţiei EFE.

Efectele sancțiunilor Vestului asupra Rusiei se vor resimți în lanț

Oficialul rus a transmis o serie de acuzații către Occident, despre care susține că „ia decizii una după alta care împing economia mondială într-o criză şi conduc la distrugerea reţelelor logistice şi de producţie”. Totodată, Vladimir Putin consideră că această criză „va conduce de asemenea la o creştere a inflaţiei globale şi la o agravare a inegalităţii, cu o reducere a bunăstării a milioane de persoane în ţările sărace (…), până la tragedia unei foamete masive”, este de părere liderul de la Kremlin.

Sursa: playtech.ro

By GetNews