Loading

Ucraina a fost invadată de Rusia și se dau lupte crunte în apropierea capitalei Kiev, dar și în Harkov. În ultimele ore, tot mai mulți civili au luat arma în mână și încearcă să apere cele mai mari orașe de trupele trimise de Vladimir Putin. Printre ei și mulți sportivi.

  • Fostul boxer Vasily Lomachenko s-a înrolat
  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunț de ultimă oră

Nici fostul mare boxer Vasily Lomachenko nu a putut sta departe și s-a înrolat în orașul său natal, Belgorod-Dnestrovsky, de lângă Odessa. Fostul campion mondial la categoria ușoară s-a alăturat unui batalion defensiv, anunță sport.ua.

Volodimir Zelenski a dezvăluit ce salariu va primi fiecare apărător al Ucrainei

Președintele Ucrainei nu a fugit din calea războiului și a oferit mai multe declarații din stradă. Luptă cot la cot cu militarii, pe străzile din Kiev. Acesta tocmai i-a anunțat că efortul lor va fi recompensat și financiar.

Bineînțeles, militarii noștri nu se luptă pentru bani, dar asta azi, mâine. Trebuie să înțelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar și să îți aperi țara. Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toți cei care țin armele în mâna lor cu 100.000 UAH (n.r. 3.000 de euro) pe lună.

Nu trebuie să ne mulțumească nimeni, dar trebuie să știe că această țară le este, cu siguranță, recunoscătoare. Vom continua așa până când războiul se va încheia„, a spus Zelenski într-o conferință de presă, potrivit sursei citate anterior.

Vitaliy Sapylo, ofițer de 21 de ani, și-a dat viața pentru Ucraina

O veste tragică i-a lovit pe oamenii din satul Sokilnyky. Vitaliy Sapylo, un comandat de tanc și ofițer de doar 21 de ani, a murit, cu două zile în urmă, în bătălia pentru Kiev.

Vitaliy Sapylo a fost jucător la academia de fotbal din Karpaty și locuia acum lângă Lvov. Lectorul Roman Kobylnyk a fost cel care a făcut anunțul tragic pentru comunitatea din Sokilnyky.

Eroul nostru, consăteanul nostru, mândria noastră! Suntem alături de părinți și de familie. Și-a dat viața pentru noi. Vitaliy Sapylo, un ofițer, un comandant pe tanc, a murit noaptea trecută, în bătălia de lângă Kiev”, a fost anunțul făcut de Kobylnyk.

sursa: https://as.ro/diverse/volodimir-zelenski-anunt-de-ultima-ora-cati-bani-va-primi-fiecare-om-care-ia-arma-in-mana-si-va-apara-ucraina-acesta-va-fi-salariul-lui-fostul-campion-mondial-care-s-a-inrolat-169674.html?utm_source=Facebook%20Observator&utm_medium=Social&utm_campaign=Facebook

By GetNews