Loading

Al Treilea Război Mondial a început deja? Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a ținut să transmită un mesaj șocant, după ce negocierile de pace cu Rusia au eșuat din nou. Liderul Ucrainei a cerut iar să aibă o întâlnire cu Vladimir Putin, pentru a stopa conflictul ruso-ucrainean, care durează de aproape o lună.

Începe al treilea Război Mondial?

Atacurile Rusiei asupra Ucrainei continuă cu aceeași intensitate, deși o nouă rundă de negocieri a avut loc zilele trecute între Rusia și Ucraina. În schimb, exodul refugiaților este în creștere. Conform ONU, aproximativ 2,8 milioane de ucraineni și-au părăsit țara natală până în prezent.

Duminică dimineață, 20 martie, Volodimir Zelenski a făcut un nou apel disperat. Liderul de la Kiev a precizat că este gata să negocieze cu Vladimir Putin, însă a făcut și un avertisment destul de dur. Dacă negocierile dintre ei vor eșua, acest lucra ar semnifica că războiul dintre cele două țări va duce inevitabil la începerea unui al treilea Război Mondial.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război. Dacă există doar 1% șanse ca noi să oprim acest război, cred că trebuie să profităm de aceaste șanse. Trebuie să facem asta. Vă pot spune despre rezultatul acestor negocieri – în orice caz, pierdem oameni zilnic, oameni nevinovați pe teren”, a declarat Zelenski pentru CNN.

„Forțele ruse au venit să ne extermine, să ne omoare. Și putem demonstra demnitatea poporului nostru și a armatei noastre, că suntem capabili să dăm o lovitură puternică, suntem capabili să ripostăm. Dar, din păcate, demnitatea noastră nu va păstra viețile. Deci, cred că trebuie să folosim orice format, orice șansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitate de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, asta ar însemna că acesta este al treilea război mondial”, a conchis liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski cere ajutorul Elveției

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj politicienilor din Elveția, rugându-i să reacționeze în războiul din Ucraina, asta în condițiile în care Occidentul nu va opri Rusia.

„Dacă nu opriți Rusia acum, dacă nu pedepsiți Rusia acum, ceilalți agresori din lume vor începe alte războaie. În diferite părți ale lumii. Pe diferite continente. Peste tot unde un stat visează să-și cucerească vecinii”, a scris Zelenski pe Facebook.

„Băncile voastre sunt locul unde stau banii oamenilor care au pornit acest război. Acest lucru este dureros. Aceasta este şi o luptă împotriva răului, astfel încât conturile lor să fie îngheţate. Şi aceasta ar fi o luptă şi o puteţi face. Ucrainenii văd ce înseamnă ca oraşele să fie distruse. Ele sunt distruse din ordinul unor oameni care trăiesc în frumoase oraşe europene, elveţiene, şi care se bucură de proprietăţi în oraşele voastre. Ar fi într-adevăr bine să îi privaţi de aceste privilegii”, a mai spus şeful statului ucrainean, pe rețelele de socializare.

sursa: https://playtech.ro/stiri/volodimir-zelenski-avertisment-sumbru-despre-al-treilea-razboi-mondial-ireal-ce-a-anuntat-488527

By GetNews